Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2022.11.03 torsdag Melankolin


Grå skymning falnande

Den grå vinterisen har sitt grepp över min mormors vik,
och ovanför grådiset. Där bara stormar bryter den frusna vattenytan.
Hit kom vi om våren. Som de första tärnornas flytt från sydpolen
till nordpolen, som gav en smak av världen.
Och den oändligt stora rymden.

Allt rymdes i barnets hjärta. Fast nu, vid kommen ålder
betyder det inte längre någonting. Bara, jaha.
Som Dan Anderssons dikt om havet.
Där allt bara vänder och dör och man ser tomhet
i naturens falnande mångfald.
Som att vända sig om och inte längre se
var man varit och vandrat.

 




Prosa av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 140 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-11-03 13:09



Bookmark and Share


    Lars Gullberg
Blir så glad att det finns poeter på denna sajt.

och du skriver, och du läser, din röst, ditt språk och din poesi borde prisas, uppmärksammas inför en större publik.
2022-11-17

  Peter G VIP
Tycker du fångar mycket i språkets uttryck här; melankolin och ödsligheten målas ut och dina ord bygger ett kargt landskap, inte minst känslomässigt.

Fint!
2022-11-07

  Solstrale VIP
Tack för orden du skänkt!
För orden du läst som ger mycket!
2022-11-04
  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP