Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
inspirerad av Solstråle "Ge mig vingar till min fot"


Musikens vingar

Visst är det helt legitimt
att ibland
vilja fly långt, långt bort
från all denna världens lort

visst är det lättare tänkt
än gjort -
dock kan musik flyta in
i vår dröm

som en vinge till varje fot
kan svinga oss ut
från en dålig situation -

svinga oss runt
palm och citronträd
ros och jasmin

någon spelar flöjt
någon spelar på trumma
och en tredje svarar
med strängspel från en luta

en vackert klädd yngling
sittande i skuggan
recitera sin senaste dikt
med en röst så mild och vild -

javisst är det legitimt
att med vår fantasi
träda in i en annan värld

mitt barnbarn sa en gång
"Mormor jag tycker om att jag
får vara med i din låtsasvärld"




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 123 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-11-03 14:29



Bookmark and Share


  Bengt H VIP
Om tillräckligt många drömmer samma dröm så blir det väl på riktigt?
2022-11-21

  Solstrale VIP
Härliga rader som böljar fram på livets stig!
2022-11-11

  Monika A Mirsch VIP
Gillar, gillar, gillar!
Tack mormor -
hälsningar från en annan
mormor
i grannlandet!

2022-11-08

  Anya VIP
Åhh så fint. Slutet lyfter texten men barnbarnets kommentar. Jaa visst måste man få använda fantasin. Vad vore man utan den?
2022-11-07

  Respons VIP
En värld som är uppfylld av musik och fantasi är en rik värld!
2022-11-04

  Kungskobran VIP
Just nu kryper jag in i mina romanfigurers värld, lever med dom älskar med dom gråter med dom.
2022-11-04

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om vikten av att kunna fly till fantasins värld och koppla av från världen vi lever i.
Gillar ditt barnbarns kommentar.
2022-11-04

    Lena Söderkvist VIP
Tror minsann att den sista versen är den bästa - underbar i sig, och får varje ord i dikten att falla på plats.
2022-11-03
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP