Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Otrygghetens mantel ligger tung

Att höja sina redan höga löner
är som att spotta på alla fattiga
på alla som lever i hemlöshet
politiker har ingen skam i kroppen
gäller alla andra i höga toppen
ser pensionärer stå & vänta på mat
ute i alla olika väderförhållanden
många har inte ett varmt hem
inte någon egen säng att vila sig i
korruptionsdoften stinker
i detta avlånga lilla land
som sjunker snabbt i sand
skjutningar på löpande band
otrygghetens mantel ligger tung
våldsspiralen går bara uppåt
rättsväsendet är under alla kritik
känner inte igen min foster jord
den förgörelse som hela tiden pågår
går bara inte att skriva ner i ord
att det har kunnat gå så här långt
visar helt klart på att de som styrt
som bestämt över våra huvuden
har misskött sina positioner totalt
de har helt enkelt tagit bort skyddsnätet
laglösheten har verkligen tagit över
spåren går inte att mörklägga längre
så fyllt av ondskefulla gärningar
har tagit kontrollen & gör allt
för att bryta ner smula sönder krossa
det fina lilla land jag föddes växte upp i
ansvariga har mycket blod på sina händer
man undrar viket pris de kommer få..
det man sår ut får man en dag skörda
hoppas många inför rättvisan vill stå!










mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 276 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2022-11-04 11:43



Bookmark and Share


    lydriket
Bra text.

Nato, dvs amerikanska krigsindustrin, tjänar just nu storkovan av bl.a. EU-pengar på att fortsatt krigshetsa, via västeuropeiska dollarkorrupta propagandistiska massrmedier, mot ryska invasionsstyrkor i ryssdominerade östra Ukraina.

"USA kommer att kriga i Ukraina till sista ukrainaren" samtidigt som USA nu får sälja flytande gas (LNG) till EU som aldrig förr.

Bidenadministrationen fruktar mer än något annat ett ökat samarbete och handelsutbyte mellan Tyskland och Ryssland, varför Nordstream utgjorde ett reellt hot mot USA´s hegemoni.

Västmedia får bra betalt för att blunda för USA´s väldokumenterade inblandning och eskalering i denna geopolitiska aggression i Ukraina direkt på gränsen till ett allt mer omringat Ryssland.

Och nu skall snart unga svenska män och kvinnor dras in i USA´s krig i andra länder och dö för några få dollarmiljardärers skull.
2022-11-08

  MariaEvighet
Fint o sant mare! Det är hemskt, men det värsta är att det kommer att bli värre, mycket snart. Detta är ju bara början på att inte äga något och få medborgar-lön m m, i Agenda 2030 ..../Maria
2022-11-05

  Bibbi VIP
Håller med till fullo.
2022-11-05

  morgonstjärna VIP
det är inte bara vädret som är bedrövligt
även de politiska vildarna
och kriget som förändrar villkoren
för alla fredsivrare
2022-11-04
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP