Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mellanårsvalet i USA är bara några dagar kvar

 

USA:s president Joe Biden gjorde återigen misstag under ett tal i Florida när han blandade ihop kriget i Irak med kriget i Ukraina och missförstod hur hans son Beau dog 2015.

För att ursäkta rekordinflationen försökte Biden skylla på Rysslands president Vladimir Putin för stigande kostnader efter invasionen av Ukraina, som har upprört internationella energimarknader, skriver New York Times.

 

"Inflation är en fråga internationellt just nu på grund av kriget i Irak och på grund av inverkan på oljan och vad Ryssland gör", sa Biden under talet i Florida. Presidenten insåg omedelbart sitt misstag: "Ursäkta mig, kriget i Ukraina".

 

Men i ett försök att förklara varför han blandade ihop de två krigen sa han: "Jag tänker på Irak eftersom det var där min son dog." Faktum är att Beau Biden kämpade i Irak i ett år. Han återvände till USA 2009 och dog i hjärncancer i USA 2015.

 

Återigen försökte Biden ursäkta sitt misstag: "För att han dog", sa han och syftade tydligen på sin tro att Beau Biden hade blivit sjuk från sin tid i Irak, där han utsattes för giftiga brännskador. President Biden, den äldsta i USA historia, har gjort flera misstag genom tiden, ända sedan han var ung. Han meddelade att han har för avsikt att kandidera för en andra mandatperiod.

 

Källa: New York Times




Övriga genrer (Kåseri) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 52 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-11-04 14:47



Bookmark and Share


    ej medlem längre
"Röst nu eller så får du aldrig rösta mer"
2022-11-09

  Koloristen
Biden är en bluff!
2022-11-05

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Med respekt för herr Biden. Men jag tycker att du borde ta hand om sin ålderdom för att gå till parken med sina barnbarn för att leka, för att lämna en yngre mans plats för denna post som president i Amerika.. Dessa amerikaner nyligen välj bara brudar...
2022-11-04
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP