Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Älskade äldre

Ni tappra hjältar
som gjort er sista
insats i detta liv,
förtjänar den
genuinaste och varmaste kärlek,
efter allt ni gett i
denna värld.
Förtjänar ni att älskas
in i det sista andetaget.
Ändock vi fortsatt älska er
bortom tidens logiska rum.

Trotts er krumma
och sköra kropp
bär ni med vishet
och erfarenhet
er själ som
inte har någon ålder,
bara olika former
och olika färger.

Välförtjänta dagar,
i glimmande guld
i omsorg, i värme
helt fria från skuld.




Fri vers av Krimskramsan VIP
Läst 87 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-11-04 15:20



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Värdig hyllning till de Äldre
som byggt Landet och
fostrat barn. Och nu
framlever sina
sista år utan
att många
alls bryr
sig om
Dem?



2022-11-08

  Marita Ohlquist VIP
Påminner mig om när jag besökte min mor på ålderdomshemmet. Vi satt en stund på hennes rum, sen gick vi ut i dagrummet och hade många trevliga och intressant samtal med de andra som bodde där.
2022-11-04

  louisegirl
Så fint skrivet om de äldre och deras livserfarenheter! Har alltid lyssnat på deras berättelse! Så spännande att höra om svunnen tid!
Bra!

2022-11-04
  > Nästa text
< Föregående

Krimskramsan
Krimskramsan VIP