Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Människosjälen


Allt det gamla, men icke glömt


Allt gammalt skall vara glömt
Allt skall kunna lämnas därhän.
Nu är det dessutom hårda tider framöver
Därför får man inte gå och älta gammalt groll.
Men ibland ser man situationer som varit så
arbetsamma att uppleva, gång på gång.

Kalla ögon och utan en flyktväg.
Allt det gamla skall glömmas.
Det gamla är inte glömt, det upprepas
ganska så ofta, inom en, och det gör ju ont i en människosjäl.

Man kan gömma mycket i det inre och många år kan bli stulna,
Ja någon kan stjäla åratal av ens liv.
När man tänker efter eller försöker åtminstone-
så förstår man inte och tänker därför:
HUR blev det så? Har du tänkt den tanken i förtvivlan?

Många människor är inte lyckliga, många går i ett töcken, som ingen ser.
Många människor har en misär de inte visar för någon.
Många människor har ..... ... och en av dem kan vara DU, som läser NU.

Dikt och bild ©Maria









Fri vers (Fri form) av MariaEvighet
Läst 53 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-11-04 23:58



Bookmark and Share


  MariaEvighet
Tack Örjan och Emmeline! Jaa... LIVET pågår.../Maria
2022-11-05

  Örjan Noreheim
Jättefin med ett varmt budskap.
2022-11-05

    Emmeline
Många lager av sanning!
2022-11-05
  > Nästa text
< Föregående

MariaEvighet
MariaEvighet