Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


993.REINKARNATIONs ...

Bröstet andades så hårt att
fjädrarna reste sig HÖGT som
under en hårtork, ögonlocken
hängde ner och plötsligt
öppnades fågelns ögon
förvånads värt BREEETT...
===
"Han" lade en underbar ros och
DEN kostade..."...Värdinnan avbröt
sig och själsrörelsen sträckte ut
hennes ansikte till bokstaven OOO!!!
Efter en kort stund bromsades
ansiktsmusklerna och allt föll
på sin plats. I hornhinnan markerades
tydligt förväntan....av...

"Beundran" i gästernas blickar
som om "han "lade ett guldkorn
på graven har uppfattas rätt.
De nickade enhälligt gillande.

I rummet ena hörn fäste sig
spinkig mans svagsynta blick
på ljussvaga lampor. Rättade
till glasögonen han ställde
en fråga.
"Har någon tänkt på avståndet
som sträcker ut sig mellan
tändning och släckning av ljus?"

Gästernas ögonbryn fladdrade
en aning. Ingen av dem ville
visa sina "långtflygande" tankar
och mörk tystnad trängde sig i
alla närvarande...

Mannens harmlösa röst fortsatte.
"Människans känslor liknar de
fyra årstiderna. Inte alltid redo
att anpassa sig... särskilt inte
under dåliga förhållanden. Och hur
mycket kostar den eller det...det
spelar ingen roll för dem som är
borta för alltid."

Gästernas meningsfulla blickar
möttes av en gemensam slutsats.
"Ja,vi är alltid försenade med
kärlek eftersom motsättningarnas
outhärdlighet kan inte smältas i
tid!"

I den stunden sade någons irriterade
röst, "Det är väldigt komplicerat att
Älska de levande! Och när ett subjekt
förvandlas till ett objekt är det till
stor lättnad för visa!"

Högljudd-Uttalad-tanke-som-var
absolut oåtkomlig för ljus stötte
alla gäster illa.

Kjolar, klänningar, byxor började
prassla. "Bättre en börda än ingenting!"

"Ja, och det är bättre...när den
är ens egen!", slog iIiLSKET tofflor
i golvet.

Och den trevliga middags stämningen
utspilldes till äggröra...
===
På väg hem ville vi mata fågeln.
Men hens vingar sträcktes ut,
huvudet sjönk i gräset.

"!REDAN!", suckade vi.

Vi bröt grenar och lade DUVAN på dem
precis vid trädstammen och täckte den
med lövkvistar. Regnet fortsatte att
droppa ner och under det underbara
trädet var det helt torrt.
===
Året 2022 är inte slut än och redan har
662 björnar skjutits...utan att de små
omnämns./aptiten hos vissa, tar andras
liv av daga/...

Vissa människor drömmar om själens
reinkarnation...MEN det kan komma
likasinnade jägarebarbarer som de
själva har varit...liksom...

#en fortsättning...på tur och retur...
i REINKARNATIONs jagande...#
===
ändå...stinker det...
av #råttgift#
i stadens parker...
***
idag tänder
vi ljus
på kyrkogården




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Lollitta VIP
Läst 70 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-11-05 08:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lollitta
Lollitta VIP