Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att komma ihåg: Rumänien har inte territoriella anspråk på Ukraina! det bekräftades i går av den rumänske ministern exakt i samtalet med president Putin.


Polen hade en fast idé. Från Östersjön till Svarta havet.

Olaf Scholz: „S? nu ne am?gim. Rusia este ?i va r?mâne o mare putere militar?, are arme nucleare” - Stirileprotv.ro

 

 

*Rysslands president Vladimir Putin anklagade Rumänien och Polen för att vilja göra anspråk på territorier från Ukraina. Det rumänska utrikesministeriet svarade på den ryska ledarens anklagelser. Med anledning av den nationella enhetens dag sa Vladimir Putin på fredagen att västvärlden avsiktligt dolde sanningen om andra världskriget, men också om Sovjetunionens roll i segern över Nazityskland. I detta sammanhang anklagade Kremlledaren Polen och Rumänien för att annektera territorier från Ukraina. "Vi känner till politikernas idéer i Polen att göra ett land "från ett hav till ett annat hav", före andra världskriget pratades det mycket om det. Det var en fast idé. Från Östersjön till Svarta havet. Vi ser nu att polska och ukrainska tjänstemän håller varandra i hand, men denna idé lever. Och tanken på att absorbera Ukraina finns fortfarande kvar. Precis som det verkligen talas om att återlämna de territorier som togs från Polen, måste vi erkänna att de togs av Stalin efter andra världskriget. Stora territorier från Rumänien, från Ungern, togs. Det är ingen slump att jag sa i Valdai att Ryssland kan vara den enda verkliga garanten för ukrainsk stat och suveränitet”, sa Putin enligt TASS.

MAE: "Rumänien bekräftar sitt fasta stöd för Ukrainas självständighet" Utrikesministeriet avvisar på lördagen Vladimir Putins uttalanden enligt vilka Rumänien har territoriella anspråk på Ukraina. "Rumäniens utrikesminister tillbakavisar de påståenden som Ryska federationens president uttryckte i talet som hölls i samband med den nationella enhetsdagen, vilka felaktigt framkallar tanken att Rumänien har territoriella anspråk på Ukraina.

Utrikesministeriet betonar att anfallskriget som inleddes av Ryssland den 24 februari representerar ett allvarligt och brutalt brott mot principerna för internationell rätt, inklusive Ukrainas suveränitet och territoriella integritet”, rapporterade utrikesministeriet på lördagen.'

Enligt ministeriet bekräftar "Rumänien sitt fasta stöd för Ukrainas oberoende, suveränitet och territoriella integritet, inom dess internationellt erkända gränser", informerar News.ro.




Övriga genrer (Essä/Recension) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 48 gånger
Publicerad 2022-11-05 17:45



Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
med dessa historiska data kommer jag inte längre att nämna i mina skrifter om denna konflikt, bara de vet hur och vad de kämpade för
2022-11-05
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP