Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
The Mysticism of Sound av: Hazrat Inayat Khan


Ljudets och musikens mystik.

 *Varje ord har en stor inverkan, inte bara på människorna runt omkring oss, utan också på vår egen kropp, själ och tanke. Rösten är kanalen från vilken ord får liv, en uttrycksfull manifestation av andning, så andning är livet självt. Människan kan höra ekot av dessa röster som står var som helst på jorden, genom sin koppling till atmosfären, men speciellt detta samband känns på höga breddgrader, stående på en klippa eller på toppen av ett berg som en gång stod på samma plats. Oavsett var de är, i den öde skogskanten eller i öknen, kan vem som helst känna historien om den platsen. Det finns ingen plats i världen där reaktionen från mänskliga röster inte kan höras. Men precis som människor är röster tillfälliga, vissa slutar höras vid ett givet ögonblick bara för att de har en viss bräcklighet i livet: vissa lever i århundraden, andra några andra år bara ögonblick Detta beror på att varje varelse som föds har ett liv, en förutbestämd början och slut.




Prosa (Novell) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 55 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-11-05 18:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP