Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Underbara mor- (mor) Anna


Det lilla barnet


Mina somrar var...
-ja de var min tillflykt,
min glädje, mitt växande,
mina tankar...

Skogen med blåbär och lingon,gula svampar i mängd
Stigen ner till sjön, stora stenar och stortvätt
Glödande röda lingon, röda vinbär. Varma fina somrar.
-60-tal

Saft och syltning i gammalt kök, ved-eldad gammal spis.
Mormor saftade, syltade, sydde, bakade, ja hon kunde allt.

Den tiden är förbi sedan länge, men dofter från köket känns ännu, från kvinnans arbete, född 1900 och dog 1985---
Min stora gråt.

-ja du mor Anna, jag har mycket jag skulle vilja berätta för dig.
Saknaden är så stor.
Nu är jag lika gammal som du var, då du hade en liten unge bredvid dig, dag och natt.
Kärleken.

Dikt och bild ©Maria










Fri vers (Fri form) av MariaEvighet
Läst 49 gånger
Publicerad 2022-11-06 01:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

MariaEvighet
MariaEvighet