Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lägga pussel

Jag har den sista tiden haft en ny hobby...
att lägga ett superstort pussel.
Bitarna är många, mer än tusen stycken
skulle jag tro.
Kantbitarna har varit relativt lätta att lägga,
de andra får jag vrida och vända på i hopp om
att finna dess rätta plats.
Nu börjar jag skönja vissa klara partier,
med människor, hus och grönska.
Vissa delar är mörkare än andra,
ibland är det svårt att urskilja var bitarna ska ligga,
men med okuvlig vilja och lite envishet
kommer man långt, det har jag blivit varse.
Det är väldigt omtumlande att få vissa bitar på plats,
och ibland väcks känslor av glädje eller sorg,
ja faktiskt också saknad av någonting.
Men jag har bestämt mig för,
att hur lång tid och energi det än tar,
så ska jag lägga mitt livspussel ända till sista biten!




Fri vers (Modernistisk dikt) av angela Täubert fd Jansson VIP
Läst 142 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-11-06 05:02



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Underfundigt skrivet om livslusten. Gillar din uttrycksform rent språkmässigt också.
2022-11-10

    ej medlem längre
vackert. för mig är det dock tusen livspussel med tusen bitar. när det väl börjar klarna på ett pussel får jag ett annat. kan kännas hopplöst. man jag är ju här fortfarande, så något pussel fungerar?
2022-11-10

  Koloristen
"Lägga pussel" (Skandiamannen)
2022-11-06
  > Nästa text
< Föregående

angela Täubert fd Jansson
angela Täubert fd Jansson VIP