Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Huset

Jag grävde ner tårna i myllan
de slog rot och det växte upp ett hus
väggar som omslöt och skyddade
en dörr som grannar knackade på
med en sockerkaka i handen.

I fönstret prunkar krukväxterna
gödda och vattnade
med barnens skratt och ilsketårar
jag sveper om mig sjalen
den som är brokig av alla minnen.

Här vill jag bo tills solen har gått ner
eller tills bomben kommer
eller kronofogden.




Fri vers av Lena Staaf VIP
Läst 164 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2022-11-06 13:36



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Här har du boat in dig ordentligt, måste vara en skön känsla.
2022-11-25

  Susen VIP
En text med 'skinn på näsan' och brokiga minnen där humorn glimtar och ljust och mörkt blandas i MITT HUS. Snyggt!
2022-11-09

  Lottie Ålhed VIP
Läser också in detta med att kunna känna lugn o ro i sig själv och sitt ”hus”trots diverse oroande händelser runt i kring. Fint.
2022-11-08

  Anya VIP
En text som börjar så vackert men slutar svart. Sista raden i svart humor....tänker jag. Som jag skrev på Poesirum, jag tänker på Kristina Lugn. En av mina favoriter.
snyggt skrivet!
2022-11-07

  Öknens Ros VIP
Ett hus som välkomnar alla, varmt och ombonat.
2022-11-07

  Respons VIP
Så gör man ett hus till ett hem!
2022-11-07

  Marita Ohlquist VIP
Livets hus, tänker jag när jag läser din fina text.
2022-11-07

  Solstrale VIP
Stark metafor för längtan efter ett eget hem, i vårt välfärdssamhälle där 30 000 barn är hemlösa!

Harmoniska rader!
2022-11-07

  Kungskobran VIP
Så långt från husarrest man kan komma
2022-11-06

  Jeflea Norma, Diana. VIP
wow, vad vackert, fönstret är husets öga, alla minnen...
2022-11-06

  Sparvögat VIP
Mitt hem är min borg får sin rätta mening i dina ord~så fint tecknar
själens boning…
2022-11-06

  Kajan VIP
Organisk - och drastiskt i den rappa avslutningen . Tycker om hur ”ett hus” är en helhet, inte bara spik och plankor; för ett ”hus/hem” är så mycket mer, som här.
2022-11-06

  BenGust VIP
Grön text med glimten i ögat.
2022-11-06
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP