Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Det är förfärligt att ha lovat sig själv att aldrig berätta det där någon annan velat berätta för en själv i nog förtroende. Ju fler förtroenden någon tycker sig måst bära, ju tyngre börda för ens eget samvete väl?


Det var så mycket...




...jag ville kunna ha sagt.
Men jag hade lovat någon att det
som kunnat berättas för flera andra.

Eller åtminstone någon,
behövde förbli en hemlighet.
Ändå som sprickfärdig jag var just då

av som iver att få berätta.
Bara som pysa ut litet och som
antyda att det fanns något för annan att ta del av.

En del av de aldrig yppade
hemligheter är förstås ens egna
upplevelser av sig själv och andra.

Ens egna möjligt dragna slutsatser,
tro till förståelse av. Ibland är det som
att ha litet olika säckar att ömsom axla,

ömsom gömma på
'minnenas vind, för ingen
skulle ändå annat än kanske skratta.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 41 gånger
Publicerad 2022-12-03 14:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP