Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Elysion [ Daimon ]

 

 

 

 

På rosa moln till sjunde himlen 

Bjuds på luftslotts soaré

Det nektar dövar smaklös




Bunden vers (Haiku) av Skatflickan VIP
Läst 363 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-11-07 18:03



Bookmark and Share


  Emanuel Sigridsson VIP
På sätt och vis blir den här texten lite extra intressant för mig eftersom jag funderade på att utgå från Den gudomliga komedin i min läsning av din förra text Em. Det finns något av etage i dina texter och här tar du oss till en uppgörelse med gudarna och deras oförmåga att leverera det önskvärda. Smaklös nektar, luftslotts soaré". Det kan inte bli sämre och för mig blir det inte långsökt att tänka på ändrade riktlinjer för klimatarbetet med tanke på Elysion och Daimon.

Nu är inte begreppet den sjunde himlen Dantes utan Aristoteles, men speglingen i den sjunde kretsen finns där. Texten understryker att vi har lämnat Paradiset. Våldförandet av naturen tar nya tag.
2022-11-08
  > Nästa text
< Föregående

Skatflickan
Skatflickan VIP