Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Konsten att göra en människa fyrkantig

Du är en elev som formas och undervisas
Du är en klient som utreds och behandlas
Du är en patient som diagnosticeras och medicineras
Du är en vårdtagare som beviljas
Du är en hyresgäst som debiteras
Du är en arbetsenhet som produceras
Du är en tvivlare som frälses

Du skall formas och läras
Du skall anpassas och förändras
Du skall individualiseras och ordineras
Du skall selekteras och kompletteras
Du skall lokaliseras och reproduceras
Du skall mätas och redovisas
Du skall hänges och konfirmeras

Som producent
Som konsument
Som intressent
Som biståndsmottagare
Som bostadsinnehavare
Som arbetstagare
Som frälsningsmottagare




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 107 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2022-11-08 06:01



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Ord och inga visor. Gillar den skarpa befallande tonen som förevisas.
2022-11-10

  Solstrale VIP
Vill utbrista förlåt att jag finns till… ja det är svårt att inte tänka, tur att jag vet vem jag är och inte bryr mig så mycket om det där… kärlek högsta prioritet allt igenom!

Bra lyft men också fokus på en sanning många lever under… förtryckande rader, fast i sig gott förmedlade!
2022-11-08

  MagisterZ
Fick mig osökt att tänka på:

"Can you remember who you were, before the world told you who you should be?"

-Charles Bukowski

:)
2022-11-08

  Monika A Mirsch VIP
Utmärkt!
Vill gärna tillägga
Som fredsarbetare.
2022-11-08
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP