Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett kryss två (Tjernobyl brinner än)

Vi var barn på andra sidan
vi var barn på åttiotal
vi var barn som mötte livet
utan sorg och utan kval
men säg den lycka som är evig
säg mig den sanning som är ren
när Tjernobyl flög i luften
gick vi till sjön och kasta sten

Och jag glömmer aldrig korten
i min mormors patience
att leta sprickor i rutinen
är att jaga en andra chans
och alldeles intill porten
där stod vi och sparka boll
precis när muren flög i bitar
drömde vi om rock’n’roll…

Alla val som nån har fattat
val för dig och mig min vän
alla val med konsekvenser
för det liv som kommer sen
du vet att murarna ska resas
och Tjernobyl brinner än
men nya barn får nya drömmar
nya barn ska kasta sten

Men vårt liv är inget spel,
vårt liv är ingen dröm
fast jag har känslan av…

Ett kryss två,
minns du vad du tänkte
Ett kryss två,
nu har klockan stannat
Ett kryss två,
men Tjernobyl brinner än




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Lustverket VIP
Läst 104 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2022-11-08 09:12



Bookmark and Share


  Undine
Riktigt fin och så mycket tankar den väcker om då och nu! Bra!
2022-11-13

    Sefarge VIP
Vackert sjungande skrivelse
med djup allvarston i botten,
o Kristus-kvinnan skall satsa
400.000 miljoner av folkets
pengar,så att Barsebäck
kanske kan brinna igen.
Av Terroristers Attack
Och avge sitt gift ända
ner till Köpenhamn?




2022-11-08
  > Nästa text
< Föregående

Lustverket
Lustverket VIP