Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Självironisk betraktelse


POESI SOM PUSSEL

Jag skriver bunden vers, en hobbysyssla,
ett hantverk utan genvägar och smussel.
Det fordras omsorg att med orden pyssla,
ett slags koncentration - som med ett pussel.

Jag sätter samman bokstävernas delar 
till ord, som bildar versens yttre mening. 
De passar endast om jag inte felar
och tvingar fram en oäkta förening. 

Den bundna versens pussel syns på formen,
på metern, på grafiken och på rimmen,
på versens bitar, bundna enligt normen
och fogade med de sonora limmen.

Inom mig sneglar jag på bildens mönster
som hobbysysslans blick, den inre sikten.
Det är dock stängt ibland, det själens fönster,
som öppnat skall ge tillträde till dikten. 

Jag skriver bunden vers ibland, en hobby,
ett sätt för mig att trivas här på jorden,
allt under överseende av versens bobby,
som håller ordning på min lek med orden.


 

 

 




Bunden vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 61 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-11-09 17:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP