Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale… en dikt om vattnets väg till undsättning för människan … HOMAGE TILL VATTEN…


Vatten II

... min homage till vatten

tidens älv fors och brus

            vandrar i ett landskap

                vindlar ilar forsar ned

           väcker - tankar blomstrar

       vid en stig som går ned 

    till bäckens vatten

väl vid strand

    tar min hand

        kupar den och dricker

            vem gick här en gång?
              en ensam eller skara...?

                  i naturens famn kryp in

                      se det uppenbara

                         är det kallt slår du läger

                     kommer hungern bjuder bäck

                mättnad fås av öringen

           efter tvätt av kläder

      vatten utan dig jag dö

           utan dig jag hungra

               utan dig gro inget frö

     vatten - låt oss dig beundra!

 

        

 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Solstrale VIP
Läst 204 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2022-11-09 12:21



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Fint om vatten!
2022-11-18

  Elinor Sörensson VIP
Fin hyllning till vattnet där
orden strömmar rytmiskt som
i en bäckfåra eller kanske
en älv.
2022-11-11

  Respons VIP
Fin hyllning i text bild och form
2022-11-10

  Eva Langrath VIP
Fin hyllning till det livsviktiga vattnet.
2022-11-10

  Kajan VIP
En fin böljande hyllning vattnet, som ej bör tas för givet, någonsin.
2022-11-10

  Sparvögat VIP
Vackra lovord till det
livgivande vattnet…

2022-11-10

  Susen VIP
Vattnets hyllning här så kärleksfullt skildrat. Snyggt och kraftfullt. Tavlan till är pricken över I. Bokmärkes
2022-11-10

  Peter G VIP
Så fint du skriver om vatten! Denna oumbärliga livgivande kemiska förening som finns i så många former och i så många sammanhang! väl värt att hylla och beundra!

2022-11-09

    Lena Staaf VIP
Härlkg hyllning till vattnet (som ju är en ändlig resurs, inte ofta vi tänker på det!) och fint med grafiken som illustration.
2022-11-09

  Ewa-Britt Nilson VIP
V atten är ju livet
A bsolut bäst vi blitt givet
T örst släcker
T år av glädje väcker
E när utan detta
N og skorna vi fick sätta...
2022-11-09

  MagisterZ VIP
Vackert skaldat och visuellt framställt!
2022-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP