Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bellis [La cavalière]

 

 

 

Svala, fnittrar hon till svar 

På frågan, vilket namn hon bar

 

Hans grova händer snörde 

Den Svalans snärjda klänningsliv 

 

Ur linnesärk till jungfruskrud 

Hon sånär lyftas opp

 

Där Svalan gränslad sattes 

Ståndaktigt på hans topp

 

Blott under flertal lager, petit-chou au Krinolin 

Som blyg ridå att skyla denna ämbla sittningen 

 

Lockarna ur Hårets blekrött svajande historia 

Lysa hennes anlete likt en kopparfärgad gloria 

 

Blicken hans är glödgat fast,  till sida om var arm 

Där skära månar mjuka guppar 

Salighetens barm 

 

Ovan sänkans värmda glöd, glittrar fukten kring Neptunus rya vingar 

 

Orden är kursiva och böjelsen är stark 

Trängda i sitt rytteri i dalens våta mark 

 

Där Rytmen svajar omfånget i krinolinens många ringar

 

På liten tuvas välta skrivs

Kärlekens historia 

 

Äro fallenheten för galopp 

Ögonblickets hetaste memoria 




Bunden vers (Rim) av Skatflickan VIP
Läst 143 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2022-11-09 20:21



Bookmark and Share


  Emanuel Sigridsson VIP
Det som gör att jag intresserat följer dina texter är ditt sätt att söka språket. Att något nytt finns att finna. Utan att driva min läsning för långt skulle man kunna använda: en medeltida ballad i Stagnelius anda formerad av 20 hundratalets tveksamma hållning till den senare hälften av 1900-talets mer brutala erotik.

Denna text söker ett erotiskt språk kanske inte mellan tyngd och lätthet utan snarare i symbios.
2022-11-14

  Kajan VIP
En lustfylld historia, så även språket.
2022-11-10

  Örjan Noreheim
Härlig kärlekens historia
2022-11-10

    Music mind VIP
Erotiskt vackert.
2022-11-10
  > Nästa text
< Föregående

Skatflickan
Skatflickan VIP