Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


det högsta berget


Mitt Everest


Kebnekaise
var lätt som en plätt
fast jag blev andfådd
jag trampa ej snett

På Kilimanjaro
jag saknade driv
dimman på färden
gav svårare kliv

När väl jag nått upp
till storbergets topp
det slutspurten var
på ett maratonlopp

Nerfarten gav mig
en trötthet av mått
som blev mycket större
än jag nånsin trott

Det skyhöga berg
som vi alla ska nå
av mig kräver styrka
för att orka gå

Det kan bli en pina
eller en fest
den dag jag bestiger
mitt Everest






Bunden vers (Rim) av stormengudrun VIP
Läst 132 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-11-10 17:51



Bookmark and Share


  soligajag_1 VIP
WOW !!

Där ligger jag i lä. Blir helt matt utav att gå uppför den värsta backen! Benmusklerna får sitt och ryggen med.
Ditt berg skulle jag bestiga med värdighet!!

Gillar denna!
2022-12-07

  Örjan Noreheim
Från Stormen till Kilimanjaro. Fin dikt. Gillar.
2022-11-17

  Larz Gustafsson VIP
Men Sion - ja, där behövs endast Guds kraft.
2022-11-10
  > Nästa text
< Föregående

stormengudrun
stormengudrun VIP