Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Text från arkivet.) "Jag tror inte det måste hända något speciellt. Man måste förstå att det bara finns det här nuet som är nu." Ia Genberg


Enkelheten

Lägenheten var inte direkt skitig, däremot liten, och väggarna bar en svag gulaktig ton av nikotin. På diskbänken som täcktes av en tunn hinna stod inte mängder av disk, bara en och annan kopp med spår av kaffe. Vem som satt på sängkanten i ena ändan av sovrummet kunde man inte veta. Det var en liten människa utan strumpor på fötterna. På bordet bredvid fanns en askkopp, ett glas och en bok. Människan log inte mot dig men mötte din blick vänligt när du kom in och satte dig. Ni sa ingenting till varandra men du kände dig inte obekväm. Du tyckte om att vara där, sitta sådär i tystnad tillsammans med en annan människa nära. Det var bara så enkelt.




Prosa av Jane S VIP
Läst 96 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2022-11-10 19:25



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Du har så rätt, det behöver inte hända en massa, uppenbarligen, texten blir levande och vacker ändå i all enkelhet. Jag ska tänka på det, jag som brukar proppa in allt i texterna så de blir som överbelamrade rum, man vet inte vart man ska titta. Vi har våra olika stilar, känner oss hemma i olika miljöer, men alltid bra att utmana sig själv, testa nytt.
Tack för tänkvärd, läsvärd kortnovell!
2023-12-23

  lodjuret/seglare VIP
Parafras på ett uttryck. Vi sitter alla i samma sandlåda. - Aniger Latsev -
2022-11-11

  animan VIP
”Nu är det nu igen”, som Ernst-Hugo Järegård sa.
2022-11-10
  > Nästa text
< Föregående

Jane S VIP