Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vi bor i den dyraste delen av landet.


I tiden som är

 

 

 

Vi har sänkt vår värme
har långärmade tröjor på
det är bara i rummen vi är
som belysningen  är på

tvätten hänger på linor
för att torra kläder få
tar bara lite längre tid
än när tumlaren är på

sparar så mycket vi kan
vardagen fungerar ändå
det kunde vara värre
har ingenting att klaga på

 




Bunden vers (Rim) av Marita Ohlquist VIP
Läst 122 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2022-11-11 09:26



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
En dikt i tiden som är, förnöjsam och fin.
2022-11-15

  Olof Lagerhorn VIP
Ja det är orättvist med sådana skillnader
i pris på elen. Ögonblicksbilder som visar
den tid vi lever i.
2022-11-14

  Maj-Lis VIP
Så är det, vi får lära oss att tänka om
2022-11-13

  Ninananonia VIP
Optimistiskt !
Bra att tänka så, för det blir ju ofta som man tänker?
2022-11-13

  Niliboy
Ödmjukt och med förtröstan tecknar du!
Vad vi behöva i svåra tider!
2022-11-12

  Maria Sundelin VIP
Bra fångat
Kramar
2022-11-11

  Kajan VIP
En nutidsbild; och tur att det blåser höstvindar nu så att priserna sjunker .
2022-11-11

  Öknens Ros VIP
Så länge vardagen fungerar får man vara glad.
Men hade det byggts lika kraftiga ledningar i södra Sverige som i Norrland hade vi inte haft så stora problem som vi har nu. Och att dela in i fyra zoner, där Norrland betalar några futtiga ören för elen, till skillnad mot oss i södra Sverige får betala dyrt för samma el. Vad är det för människa som kommit på den ide'n? Det är ju samma el oavsett källa.
2022-11-11

  Kungskobran VIP
I eldstaden eldar vi på
underbar värme vi få
njuter i fulla drag
utan miljöobehag

2022-11-11

  Solstrale VIP
När vi har varandra
kan man aldrig på något klandra…

Spara el, vatten, bensin, men aldrig spara på kärlek!

Fint att dikta en dagsvers med belysandet samtidens utmaningar! Bra jobbat!
2022-11-11

  Sparvögat VIP
Så fint~att se det goda i tiden
som vilar…
Om alla kunde tänka så skulle jorden
må bättre!
2022-11-11
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP