Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fäste

Snart är vinter med sin gnistrande skärpa. Men än ligger viken öppen. Än finns fäste och dis. Molnen rullar tungt över taken. Och asfalten är en spegel. Med tystnaden i ryggen - spring spring skriv för ditt liv.




Prosa av jba VIP
Läst 189 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2022-11-11 09:49



Bookmark and Share


    ej medlem längre
"Än finns fäste och dis. Molnen rullar tungt över taken. " <3
2022-11-12

  Emanuel Sigridsson VIP
Textens nav i min läsning är avslut och titel. Textens hörnsten eller solida grund. Det märkliga är att avslut här får mig att se en kvinna springa som besatt i en av Tarkovskijs filmer och väl där faller scenens innehåll samman med texten. Faran finns där. Och det handlar om överlevnad. Denna bild blir så stark att den överskuggar en sannolikare tolkning. Här är en av orsakerna att jag är praktiskt taget endast intresserad av text.
2022-11-12

  Kungskobran VIP
”Spring spring skriv för ditt liv”
den är bra..
2022-11-11

  Kajan VIP
Tycker om de skarpt avdelade meningarna med vidhängande bilder.
2022-11-11

  till E
Väldigt fin, med en dramatisk stegring/uppmaning på slutet. Gillas!
2022-11-11

  MagisterZ
Målande vackert!
2022-11-11
  > Nästa text
< Föregående

jba
jba VIP