Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bält är två sund i vårt grannland Danmark. Under de första frostiga månaderna 1658 tågade Sveriges Kung Karl X Gustav med arméer över de väldiga isarna här för att mucka gräl. Det slutade med vi fick överta Skåne, Blekinge och Halland. Coolt? Knappast!


Svar & tal - limerick

 

En politiker skolad kring Bält
fick en fråga hur läget var ställt
Hen fundera en stund
sen tog orden ur mun
Det är mja, mjo och eventuellt

 




Bunden vers (Limerick) av Daniel_78 VIP
Läst 129 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-11-11 15:36



Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
*Vikingatiden i Skandinavien började för mer än 1000 år sedan och varade från cirka 800 till 1050 (e.Kr.).både för erövring lust och för utforskning och handel. Vikingarna reste till sjöss till större delen av den europeiska kontinenten, både för erövringslust och för utforskning och handel. Du har säkert hört talas om den brutala attacken mot Lindisfarneklostret 793, en händelse som ofta identifieras som början på vikingatiden.

Vikingarna byggde snabba och solida fartyg som tack vare kunskapen om navigering gjorde det möjligt för dem att nå Ryssland i öster, Byzantium längre söderut och till och med att anlända till Amerika, 500 år före Columbus!
Vikingarna är grundarna av Oslo.

https://www.studenti.it/vichinghi-storia-origine.html

2022-11-11

  Larz Gustafsson VIP
Det kanske var coolare när danskarna försökte invadera Sverige på femtonhundratalet?
Leve Vasa, är mitt besked.
Snapphanarna var landsförrädare.

2022-11-11
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP