Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livrand

Lämna en livrand
i min bark
en öppen cirkel
låt år och insikter övervalla mina sår.

Den korsfästa världens störtblödningar
fyller min själ
medan ämbetsbärarna och gudsmännen
vadar runt i barnbassängen.
Jag längtar ut på det djupa.
Jag längtar efter havet.

Är mörker den enda möjligheten
där det inte finns ljus?
Är ondska frånvaro av godhet
eller godhetens biprodukt
samlad i en kosmisk slagghög?

Inga hårt slutna ögonlock
kan dölja Guds mörker för mig.
Är det min uppgift
att älska Guds skugga?




Fri vers av Rafmagn VIP
Läst 103 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-11-11 22:18



Bookmark and Share


  Lustverket VIP
"För att kunna göra ont måste människan först uppfatta det som något gott" (Solsjenitzyn)
2022-11-14

  Emanuel Sigridsson VIP
Strof tre fångar så mycket av att gå utanför det vanliga tankesyndromet. Man skulle kunna säga att texten är en hyllning till filosofen Deleuze
2022-11-12

  Kungskobran VIP
Fantastiskt bra poesi.
2022-11-12
  > Nästa text
< Föregående

Rafmagn
Rafmagn VIP