Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En varm novemberdag


Jag har minnen
som fungerar
som bromsklossar

Blockeringar
som hindrar mig från
att se

Plötsligt
från ingenstans
växer en rädsla
upp inom mig

Förlamar mig


Det kallas trauman
som skapas av
en upplevd situation

Det är alltså inte
situationen i sig
Utan hur jag väljer att
uppfatta det som händer

Som sätter spår
gräver djupa sår

När jag på nytt
möter en liknande situation
triggas minnet igång

Frånkopplat verkligheten
styrs jag av traumat

Men det jag möts av nu
där ingen fara finns att skåda
gör att såret läker

Trollen kommer upp i ljuset
Ljuset slås på
Det okända mörka
lyses upp

Och jag kan åter gå
I nytt förtroende










Fri vers (Fri form) av LenaJohansson VIP
Läst 81 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-11-12 09:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP