Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
kom ej i farten, utan fick fabuleras fram, som parallell bonus till övriga sagapoetiska skisser


Dagens Groda #3 : Padda med Sköld

 

 

 

Det var en gång en padda som bodde i sin trygga sköld. Sköldpaddan var så evinnerligt långsam att den finns ännu idag. Den kröp fram över backiga gatstenar och kröp fram ur sitt vackra skal. Promenaden tycktes nästan ske baklänges. Om somrarna kollade paddan på julkalendern. Varenda höstkant blev det hög tid att plocka fram vårkänslorna. Medan jordklotet låg på rygg och sprattlade, försökte sköldpaddan vända magen mot månen. Emellanåt högg dess käft plötsligt tag i något förbipasserande. Till skillnad från mänskliga paddor behövde sköldpaddan aldrig strömladdas. Dess kraft var knappast effektiv. Dock föreföll livskällan outsinlig. Skimrande hornhinnor fuktade öknen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Prosa (100-ordare) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 85 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-11-13 00:46



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Underbar, jag relaterar till denna padda.
2022-11-14

  lodjuret/seglare VIP
När det kommer till att koka potatis och löksoppa. Krävs det vatten, grönsaksbuljong, lök, potatis samt några konsumenter som kan konsumera den. En Pettersson är överkänslig mot potatis, en Andersson mot lök och en tredje (Strömberg) mot buljongerat vatten...
2022-11-13

    Lena Söderkvist VIP
En tvärtomare, läser jag det som. Rätt gulligt med den lille (?) rebellen.
2022-11-13
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP