Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Rysk politisk analytiker påstår,


Vladimir Putin står redan inför en kupp.

 - En statskupp pågår i Ryssland då högt uppsatta tjänstemän medvetet inte lyder order från Vladimir Putin, har en respekterad politisk analytiker från Moskva hävdat. Den ryske presidenten drabbas av en "beslutsfattande förlamning", enligt analytikern Kirill Rogov, citerad av Mirror.Putin threatened by 'creeping coup' as 'orders not properly done to sabotage dictator' - World News - Mirror Online

Även om Rogov inte förväntar sig en "överhängande kupp" eftersom presidentens "kraftiga" säkerhetstjänst kommer att skydda honom, förutspådde han ändå att den så småningom kommer att "försvinna med honom".

Oron över kriget i Ukraina och dess inverkan på ekonomin och samhället hotar Putins makt, indikerade han. Rogov var tidigare en ledande forskare vid Institutet för ekonomisk politik och den ryska presidentakademin för nationell ekonomi och offentlig förvaltning, och är nu seniorforskare vid INDEM Foundation och styrelseledamot för Liberal Mission Foundation.

Han sa: "Sabotage av beslut blir den mest effektiva typen av konspiration."

Vägrann att verkställa beslut "innebär inga stora risker", men den är effektiv för att undergräva regimen, hävdade han på YouTube på en kanal kopplad till Andrei Sakharov Foundation, skriver Mirror.co.uk.

"När eliten känner sig mäktig nog att visa det, då blir det en konspiration i betydande grad", säger Rogov, som tidigare har varit rådgivare till den ryska regeringen. "Det här sker på ett passivt sätt. Man behöver inte vara stark för att åka till Kreml och ta ner presidentens säkerhetstjänst”, avslutade experten.




Övriga genrer (Essä/Recension) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 72 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-11-13 09:01



Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
Jag ser verkligen en slogan TAGIT FRÅN HUSHÅLLET, du säger som han och du beter dig som du.
2022-11-13
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP