Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TIDLÖS

Jag ser inte den gamle mannen vid min sida,
hans röst är lika ung nu som den var då.

Jag kan se honom fortfarande dyka ner i havet
och simma längre än de flesta kan förmå.

Jag kan höra honom läsa med stort tålamod, 
jag ville höra samma saga om och om igen.

Jag kan känna hur vi tar en tur med mc:n,
vinden mot mitt ansikte förnimmer jag än.

Jag kan se glädjen när han fyndat i nån skivback,
det var Creedence, Clapton, Cale och herr Magnell.

Jag kan höra hur han regelverket förklarar,
sen blev jag schack och matt i en tuff duell.

Jag har så svårt att förstå det här med tiden,
avlägset och på sätt och vis ändå nyss precis?

Genom mina ögon är han för alltid tidlös,
med samma skarpa intellekt och humor lyckligtvis.

Nu har en ovälkommen gäst honom invaderat,
hoppas innerligt att dess närvaro blir kort.

Jag vill få sitta många gånger till invid hans sida.
Och ta tillvara på den tid som går så fort.


Pappa <3











 

 




Bunden vers (Rim) av MaLo VIP
Läst 214 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-11-14 00:22



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Så fint.
2022-11-21

  Skatflickan VIP
Berörande och vackert,
Tidlös, ja så önskar man stanna livet ibland, i det tidlösa
Väldigt fint skrivet
2022-11-14

  Kajan VIP
Ett fint porträtt; det ryms så mycket liv i raderna, och mellan dem .
2022-11-14

    Sefarge VIP
Gripande skrivna
Berörande ord!

2022-11-14

  Cikoria Blå VIP
Ömsint och vackert.
2022-11-14

  Sparvögat VIP
Så fint du tecknar orden~ömsint och kärleksfullt till en älskad far…
Jag hoppas att din önskan går i uppfyllelse och att era stunder tillsammans blir lyckligt långa!
2022-11-14

    ej medlem längre
"Jag kan se honom fortfarande dyka ner i havet
och simma längre än de flesta kan förmå."

det finns delfinschakrat och blåvalschakrat. vet inte hur mycket han har transcendenterat, men det är väl mycket. min pappa hade god humor, som min syrras sambo och jag själv. kommer mer ihåg att han skällde. det, och han gjorde allting. i början drack och jobbade han skift, och morsan fick göra allt. sen blev det ombytta roller. sen dog han. han har varit död i 7 år och nu börjar jag förstå honom. han var en otrolig människa, och jag önskar att jag förstått honom mer när han levde. han var orange när han dog, vet inte direkt vad det betyder. träffade ett gammalt ex, jag skrev aldrig någon dikt om henne. hennes föräldrar var poliser. nu skrev jag en, inget mästerverk direkt men hon blev glad kanske. lycka till med din pappa, man vill inte att ens föräldrar dör.
2022-11-14
  > Nästa text
< Föregående

MaLo
MaLo VIP