Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jantelagen

 

 

 

En del letar efter fel hos andras
som om det vore hittelön att få
som finner nöje att risa och klandra
säg, varför, varför, gör dom så


Är dom missnöjda med sig själva
eller är det ren elakhet månntro
när dom ständigt missunnar andra
att leva sina liv i lugn och ro

Jag tar avstånd från sådana personer
är varsam med det jag säger och gör
vill sjunga rent och melodiskt
inte i Jantelagens skorrande kör

 

 




Bunden vers (Rim) av Marita Ohlquist VIP
Läst 151 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2022-11-14 09:13



Bookmark and Share


  Lyrik
Applåderar just nu :D
2023-01-18

  Peter G VIP
Dags att avskaffa jantelagen, tycker jag!

Bra skrivet!
2022-11-19

  Solstrale VIP
De missgynna med berått mod, uppsåtligen av avund sänker de andra!

Bra belyst och valt tema i tiden!
Som tycks förvriden…
2022-11-18

  Niliboy
Ja huga ligen de måste ha tråkigt i längden för Herren vill att vi ska vara snälla å omtänksamma medmänniskor! Han fördömer också elakheter å illvilja enligt Bibeln!
2022-11-15

  Anya VIP
Åhh så träffande.....och jag känner igen mig själv. visst händer det att man säger något dumt om andra.....men jag och maken har börjat leka en lek. Den heter: Vi ska inte döma. Vi säger det lite lekfullt till varandra när vi t ex ger en dum kommentar till någon på TV. Det fungerar! :)
2022-11-15

  Eva Helene VIP
Så rätt tänkt och skrivet, bravo!
2022-11-15

  Respons VIP
Den sanningen och sammanfattningen är jag glad över!
2022-11-15

  Kungskobran VIP
Sticker du ut
vet hut
ingen är bättre än jag
det är Jantes lag

Om du är förmer
ryms du inte mer
i Jantes lag
ingen skall vara bättre än jag

Du som vill upp
måste se upp
Jantes makt är stark
men tappar mark

Bryt dig ut och kom loss
strunta i denna koloss
tänk på dig själv
starta ditt välv

Dina möjligheter är stora
ingenting att förlora
död åt Jante som vill dig förtvina
låt solen på alla skina

2022-11-14

  Olof Lagerhorn VIP
Det är bra att du.lyfter fram och påminner om något som vi alltid måste ha i åtanke.
2022-11-14

  Ninananonia VIP
Håller med!
2022-11-14

  Öknens Ros VIP
Såna människor kanske lider mest av det själva.
2022-11-14

  Kajan VIP
Visst kan det ligga något i det; att en missnöjd person tar ut det på andra; trycker ner och klandrar. En slags fångenskap egentligen, som skadar en själv, och andra.
2022-11-14

    Lena Staaf VIP
Man tycker det skulle vara så enkelt. Men uppenbarligen är det inte det.
2022-11-14

  Maria Sundelin VIP
En bra tanke
Kramar
2022-11-14
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP