Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nato-ledaren slår larm

Nato-ledaren slår larm: "Vi får inte göra misstaget att underskatta Ryssland" EXTERNA NYHETER 2022-11-14 | 16:22 Jens StoltenbergAFP Ukraina är den som måste bestämma vilka villkor man accepterar för eventuella förhandlingar för att avsluta kriget med Ryssland, sa Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg på måndagen. Samtidigt varnade han för att Moskvas makt inte bör underskattas trots Kievs senaste framgångar på slagfältet, rapporterar Reuters, citerat av News.ro. "Vi får inte göra misstaget att underskatta Ryssland. De ryska väpnade styrkorna behåller betydande kapacitet såväl som ett stort antal trupper, sade Jens Stoltenberg på måndagen under en gemensam presskonferens med holländska regeringstjänstemän i Haag. "De (ukrainare - n.r.) betalar nu det högsta priset när det gäller förlust av människoliv och skador. Så det är upp till Ukraina att bestämma vilken typ av villkor som är acceptabla för dem”, sa Jens Stoltenberg och syftade på möjliga fredsförhandlingar. Nato-chef: "De kommande månaderna kommer att bli svåra" Och den amerikanske utrikesministern Antony Blinken gjorde ett liknande uttalande i helgen – det är upp till Ukraina att bestämma när och hur man vill förhandla med Ryssland för att få ett slut på kriget. Jens Stoltenberg Stoltenberg varnar för att Ryssland för ett "osynligt krig". Vad begär han av de allierade staterna? "De närmaste månaderna kommer att bli svåra. Putins mål är att lämna Ukraina i kyla och mörker i vinter. Så vi måste hålla kursen”, sa chefen för Nato. "Det som händer vid diskussionsbordet är i grunden kopplat till situationen på slagfältet", tillade Stoltenberg. "Så vad vi borde göra är att stödja Ukraina och stärka det, så att det någon gång kan bli förhandlingar där Ukraina hävdar sig som en självständig suverän stat i Europa", förklarade han. På måndagen besökte president Volodymyr Zelenskij staden Cherson, som nyligen återerövrats av ukrainska styrkor efter att de ryska styrkorna dragit tillbaka. Trots detta betraktar Moskva fortfarande Cherson som sitt eget territorium, som man annekterade i slutet av september. "Vi kommer inte att kommentera. Du vet mycket väl att detta är Ryska federationens territorium”, sa Kremls talesman Dmitrij Peskov i samband med Zelenskijs besök.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 55 gånger
Publicerad 2022-11-14 16:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP