Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en sann mening


en sann mening
går inte att googla,
inte att slå upp;
varken wikipedia eller
nationalencyklopedin
kan frambringa den

inte heller
i vetenskapen,
i religionerna
eller i någon
av all världens -ismer
står den att finna

sök din mening
den du rätteligen
kan kalla din egen
om den så må vara
meningsfull
eller meningslös
i betraktarens
ögon

sök din mening
i ditt hjärta;
fråga ditt hjärta,
svara ditt hjärta,
lyssna och tala
till ditt hjärta

jag talar om det hjärta
som inte ens finns
i ditt hjärta

ser du det nu?

låt sedan
hela din essens
utgöra ditt bläck
fatta din penna
och skriv

* * *

jag skriver
alltså är
jag




©MagisterZ




Fri vers (Fri form) av MagisterZ
Läst 91 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-12-18 15:58



Bookmark and Share


  Stisse
Kloka ord. "låt hela din essens utgöra ditt bläck" det är sagolikt fint formulerat.
2022-12-18

  kriya
sanning. men när jag kommer till:
"jag talar om det hjärta
som inte ens finns
i ditt hjärta"

så förstår jag inte vad betyder.
2022-12-18
  > Nästa text
< Föregående

MagisterZ
MagisterZ