Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Insikt

Det var faktiskt hon som oftast drog upp det via ett skämt eller två. -Då du blir gammal ska jag sätta dig på Äppelparken -Där ska du och mamma bo så kan jag komma och skjutsa ut er på helgerna där i era rullstolar, men du får bara ha manliga vårdare och inga snygga sjuksystrar runt dig för då låser jag in dig och kastar bort nyckeln. Ja typ så kunde skämten gå men kvickare än vad jag beskriver då hon är både spjuveraktig och snabb i sina repliker. Skratten åt skämten var hjärtliga och innerliga och ingenstans fanns i mig att jag var sexton år äldre än henne. 
Den åldersskillnaden hade hon övertygat mig från början då jag tvekade att "ålder, det var bara en siffra" och i det levde vi tills skämten genom hennes mors ålder blev sanning, en verklighet för henne. 
Jag går inte djupare in på det men med det vaknade jag inatt efter att ha slumrat till någon film på Netflix eller Viaplay. 

Tillsammans med henne har jag, kanske inte sett mig som ung men ändå ungdomlig. Visst, flera års hårt arbete har satt sina spår genom värk lite här och där men genom träning har jag kunnat hålla den stången och sinnet har alltid varit ungt. Jag har till och med sett mig i spegeln och kunnat säga "ja inte ser du så jävla pjåkig ut för din ålder i vare sig i kropp eller ansikte" Men inatt då jag vaknade klev jag upp, tände lyset på toaletten och såg in i spegeln. Såg en man, en gubbe jag inte kände igen, en man som bara på någon månad åldrats något fruktansvärt och då jag ser in i de där trötta hålögonen som stirrar tillbaka inser jag med sorg att jag likt min mor och far kommer att åldras och dö ensam.Det här blir det sista jag skriver här på poeter för ett tag. Jag kommer finnas kvar men bara för att läsa, för detta är väl som ett andra hem för mig. 
Förhoppningsvis kommer jag tillbaka styrkt och starkare med mindre melodramiska texter.

Tack alla ni som läst, applåderat och kommenterat. 
Ta hand om er och era nära och kära  

 
Fri vers av Strandberg VIP
Läst 42 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-11-15 03:52Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Strandberg
Strandberg VIP