Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Leka liv

Dagarna har gått på grund. Jag leker liv. Med tidens skarpa egg. Lite lite till. Skratta och le. Att tvinga mat. Att tugga och svälja och sova räv.
Det är som det är.
Det löser sig snart.
Allt kommer bli bra.




Prosa av jba VIP
Läst 170 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2022-11-15 10:30



Bookmark and Share


  Annica Kaufeldt VIP
Jag tycker om ditt språk. Du skriver med känsla och intensitet.
2022-11-29

  Emanuel Sigridsson VIP
Kurt Vonnegut menade att man är vad låtsas vara och därför skall man vara noga med vad man låtsas. Tanken sammanfaller med "jag leker liv" i min läsning. Sammanhanget medger att det handlar om smärtlindring. En strategi att åter fånga dagen som inte gått på grund, Vägen dit är att "sova räv". Sensmoralen blir: vilket är alternativet i en opålitlig värld? Du måste överlista varats 'är' och i min läsning blir livslögn en möjlig framkomst. Man hittar nycklarna och kommer in i sin lägenhet och tackar de små tingens gud. Det har löst sig. Bra. Och livslögnen kanske därmed blivit upphöjd till två och det är bra också. Vi människor är i stort behov av smärtlindring eftersom evolutionen inte "vill" att vi skall vara lyckliga.
2022-11-17

  till E
Tror du har formulerat något här som många läsare kan relatera till. Extra plus för dagar som gått på grund och sova räv, i min bok.
2022-11-15

  Kajan VIP
Två tydligt avgränsade stycken finner jag i texten, och de skapar en märklig känsla som lever kvar. Det är bra i dubbel bemärkelse.
2022-11-15
  > Nästa text
< Föregående

jba
jba VIP