Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Poetisk stafett, tillsammans med Chan, TrollTörnTrappan, Cikoria Blå och Gunwale. Få tre ord av föregående diktare och lägg till arton egna. Den här gången har jag fått tu, ensamt och högtid av Chan.


Orsaken till livet


En högtid var det förvisso

när den första urcellen

efter ett ensamt svävande

av blixten helt plötsligt delades

och blev tu.



15/11 2022




Fri vers (Prosapoesi) av Lena Söderkvist VIP
Läst 91 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-11-15 17:27



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Bra lösning! ..på såväl stafettorden som livets skapelse.

Ja, detta får vi vara glada för :-)

(Om jag tar på mig någon filosofisk hatt, skulle dock kunnas invändas att : Då existerade också blixten - alltså var de redan minst två (livliga) fenomen.

Å andra sidan kan påpekas att blixtar är inga levande varelser - även om de må bidra till att ge livet upphov.

Å tredje sidan talar många om organisk kemi (av kol = liv) kontra oorganisk kemi - medan somliga talar om att även stenar och vatten är levande i viss mån.)
2022-11-17

  Chan VIP
En högtid väl värd att fira!
2022-11-16

  Gunwale VIP
En högtid som firades utan stora åthävor, tänker jag mig. Synd att vi inte vet vilket datum det var, så att vi kunde ha helg då!
Trevlig text som påminner oss om den märkliga sagans start!
2022-11-15
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP