Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett före detta praktfullt svenskt vattenfall. Tillhör "Ruiner".


Rännilen


Rännilen minner om det som var större
en ögonens fägnad som nu gått förlorad

vårflodens hjärta, naturvärdets krona
de drömmandes paradis
diktarnas längtan

Försakelsens sorgsvepning
stöter mot stenar
men yvs av det vunna
när lamporna lyser.



13/11 2022




Bunden vers (Annat versmått) av Lena Söderkvist VIP
Läst 75 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-11-15 17:30



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Förlusten av det oersättliga, oförklarliga ställs mot det vunna vardagliga, praktiska på ett lysande sätt. Ett byte som någonstans kostar på ett icke mätbart plan.
2022-11-15

  Blomma-Stjärna VIP
det är en förtvivlans sorg i detta att "civilisationens utveckling" avhyvlar gammelskogar och torkar ut bäckar och vattenfall och förstör samernas renmarker - så går tankarna när jag läser din vackra dikt "Rännilen"
2022-11-15

  MagisterZ
Vackert diktat!
2022-11-15
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP