Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
#f*ck cancer https://www.cancerfonden.se/stod-oss/bli-manadsgivare


i kräftans kölvatten


jag lever
jag lever än
så sant som jag
diktar dessa ord

Moder Jord
inbjöd till vila
jag välkomnades
i sarkofagformat sköte
bräddat med andlös sömn

men läkekonsten
satte motvärn
gav mig en smärtsam
sköld av cellgifter
en sköld som anstår
en krigare

min deadline förlängdes
på obestämd tid
var dag som nu gryr
är för mig
beviljad bonustid

ett extraliv
som man sa
som
barn


*
* *
* * *
* *
*


fragmenterad
men vid liv
plockar jag upp
s p i l l r o r n a
av mitt forna jag

varsamt
fogar jag dem
s-a-m-m-a-n
till en ny bild
av mig;

S E G R A R E N

©MagisterZ




Fri vers (Fri form) av MagisterZ
Läst 111 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-11-22 17:33



Bookmark and Share


  Susen VIP
Välformulerat och berörande. Cancer svulstens fiende kontra segraren. Mycket bra!
2022-12-03

    Sefarge VIP
En smula uppkäftigt
Men ack så livsbe
-jakande skrivet!
;)


2022-11-22
  > Nästa text
< Föregående

MagisterZ
MagisterZ