Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

pärlemor

Badrummet är bebott av skuggpärlemorfjärilar, samlaren har sedan en tid tillbaka dragit sig tillbaka från bostaden, en gammal bondgård av 1800-talsstuk, eller för den delen, "dragit sig tillbaka", han begick rätt och slätt självmord då han ansåg sig färdig med sin fjärilssamling tillika metamorfos.

Han ansåg varje fjäril vara en enskild individ med speciella behov, såpass långt gången var han i sitt samlande. Själv ansåg han sig inte vara något särskilt, om han själv fick bestämma så identifierade han sig med en fjäril och dess tillhörande metamorfos.

Vad andra ansåg hos honom vara av enstöringens art var i själva verket hans normaltillstånd. Den typen av särart som han var är i nutiden relativt sällsynt. Den typen av människor får helt enkelt inte plats förrän de tar plats och hela världen vänds upp och ner.

Förr om åren drack han, han drack först till påverkan och fortsatte sedan tills det inte gick att få tag på mer eller tills han somnade och vart han somnade var för honom av mindre vikt. numera drack han inte förutom på julafton.

Utöver detta så hade han inskränkt sina behov, de var helt enkelt icke existerande, luxuösa utsvävningar kunde vara kolsyrat vatten eller kokta morötter, det var så nära en fest han kom under sin tid på jorden.

Till julen brukade han slå in en kronvodka till sig själv och lägga under plastgranen hans åldrade mor hade införskaffat till honom då hon ännu befann sig i livet.

Det var såhär det rullade på.

Det vill säga.

Tills fjärilarna kom.

Med en i det närmaste seriemördares frenesi tillika blick för att samla sina offer och behålla troféer så rörde han sig omkring i närområdet med sin håv och sökte tills han slutligen började se fjärilar dygnet runt.

Under hans sista dagar stökade han omkring i mörkret i sitt stora, nedgånga hus för att få tag på exotiska nattfjärilar i sitt naturliga habitat. De existerade självfallet inte naturligt i hans hus eftersom han bodde strax utanför Torsåker.

Vad han däremot hade gjort var att på olaglig väg importerat ett exemplar av den sällsynta arten papilio antimachus, en hane.

Symfonin av fjärilarnas flappande små vingar hemsökte honom tills han slutligen genomgick den sista förvandlingen med hjälp av utvunnet gift ur sin kära afrikanska vän.
Prosa av W.F. Maun (17/7 2021) VIP
Läst 34 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-11-16 18:33Bookmark and Share


  Tomas Emma Johansson-Jonsson VIP
jag är som honom. men jag dricker inte. jag dricker inte ens kaffe eller te. jag föredrar apelsinjuice och mellanmjölk.
2022-11-22

  Skatflickan VIP
En historia som fångar en från första raden,
Väldigt bra, tycker mycket om
2022-11-16
  > Nästa text
< Föregående

W.F. Maun (17/7 2021)
W.F. Maun (17/7 2021) VIP