Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Lite tankar lite ord lite allusioner


Livets ögonblick med öppna ögon

Den grå dagen är den bästa dagen,
är den längsta dagen,
är just den här dagen.
Det är den enda dagen.

Vi lever en dag
och sedan inte mer.
Nästa dag är samma dag i repris,
fylld med delvis annat innehåll.
Men bara delvis.
Så går dagen.

Jag ser duvorna flyga över gräsmattan,
där redan råkorna äter frukost.
Jag ser rådjur ute på åkern
som betar där i tron
att det är kväll.
Men så är det också
skymning hela dagen.

Vi tuggar om vår dag.
Den enda dagen.
Den enda stunden.
Den kom allena.
Du väntade ett liv
men fick en dag.
Dagen är din.
Dagen är du.

Nyttja den väl, denna din dag.
Gör dig inte besviken.
Tiden är vackrast
när den rymmer en dag.
Denna dagen ett liv. Ditt liv.

Den grå dagen är den bästa dagen,
är den längsta dagen,
är just den här dagen.
Det är den enda dagen.

Den enda dagen.




Fri vers (Fri form) av Algotezza VIP
Läst 60 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-11-16 09:34



Bookmark and Share


  afftanten
Ändå - vi är aldrig kvar på samma plats, inte ens en sekund, om man ser på vår belägenhet rent kosmiskt. Nuet förnyas i varje ögonblick. Men våra möbler står kvar i spiralen av tid.
2023-05-10
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP