Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HIMMELRIKET ÄR NÅGOT ANNAT

Novemberhimlen verkar väga tyngre
på ålderns höst och andningen blir tung.
Nog andades man lättare som ung,
då atmosfärens molekyl var yngre.

I dagens föroreningar i luftens lager
tar gaser större plats med högre vikt
och klotets ånga skymmer sol och sikt.
Framtidens himmel ter sig mindre fager.

Men himmelriket lever, ej förbannat.
Det andas nära, liksom inom en
och utanför miljöförstöringen.

Ett himmelrike kom och det har stannat,
som andetagets fläkt från gudomen.
Med himmelriket är det något annat!


 

 

 

 

 




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 85 gånger
Publicerad 2022-11-16 14:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP