Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

som det också kan va -


efter att ha varit mormor
åt pigg 5åring
och vaggat
urgullig baby
snorig
och febersjuk

fick jag en vecka
i frossa

hostan känns lättare
aptiten börjar komma tillbaks
och den verka gälla för mer än mat...
njuter av att önska, vilja...

och jag tittar ömt på min man
som jag smittat med min förkylning
skelettet träder fram under blek hud
händerna är kalla, pannan varm

han som varje dag läser nyheter från olika källor
och upplyser mig om världsläget vid köksbordet
har inte sagt något
mer än att Gal Costa
den stora brasilianska sångfågeln
har dött

min man som brukar spela piano
sjunga, trumma och dansa
min man som kan röra sig lätt
hasar sig fram
ryggen krum
och mest vill han bara
vill han bara slumra...




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 121 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-11-16 16:41



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
JA ibland så är känslan alldeles överväldigad!
2022-11-23

  Bengt H VIP
När man sätter ord på lidandet så är det mer meningsfullt.
2022-11-21

  Marita Ohlquist VIP
En vardagsnära text om hur livet förändras från sprudlande aktiviter till sjukdom och viloläge.
2022-11-18

  Respons VIP
En dagsvers som är igenkännlig men också väldigt speciell. Måtte Gal Costa vila i frid!
2022-11-18

  Örjan Noreheim
Fem sjärnor till Blomma som skrivit. Mycket bra.

2022-11-17

    Lena Staaf VIP
Fint skrivet om dessa svängningar i tillvaron, lyckan över småttingarna och bemästrandet av virus som tar särskilt hårt på oss gamlingar. Mrn vi kommer igen!
2022-11-17

  Kungskobran VIP
Det sägs att vara sjuk och ligga till sängs ,inte alltför sjuk, vilar hjärnan och minskar stressen och gör gott.
2022-11-16

    Lena Söderkvist VIP
Efter regn kommer sol, tänk på det.
2022-11-16
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP