Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Alltså man tar varandra som en är för alla har något gott att ge och fint i sig


Norr om som söder olikheterna som…

Norr om Medelpad och lappfolk norröver;
Oftast folk som lätt sårar i ogenomtänkt fast
lättsamma och härliga människor
…Spontant;… som inte så illa menat men…..
försäger sig oförtäckt i som det är… hu då..
……Naturfolk svår reparerade… ”jo” tyvärr men
goa som hjärtliga och
inte mera svår reparerade än olika folk från södern eller östvästan.

…Skillnader…
Norrlänningen tar för sig ”ungefär ta mig här och sätt mig där”

Mittfältarens; prestige något i märkvärdigt ”slags prydlig” …

Sörlänningarna söder om Gävle
”finfolk”

/”Gofolk”finns i alla slags av folk/

Copyright Glitträ




Fri vers (Fri form) av Glitträ VIP
Läst 69 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-11-16 22:48



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Kulturkrockar förekommer ju, och inte bara mellan olika geografiska läger. Det är allas vårt ansvar att finna gemensamma vägar. Ingen är ju finare än den andra. Men jag förstår också att jag inte alltid kan förstå.
2022-11-17

  Glitträ VIP
Ja folk som folk så sant samma
skrot
som korn
bara olika förutsättningar
Som landsändar
Födda i
2022-11-17

    Sefarge VIP
Intressant jämförelse-skrivelse!
Så stämplas folk med
Olika hudfärg språk
Seder o dialekter
Utåt sett men
Oftast med
samma
skrot o
Korn
Inuti?
2022-11-17
  > Nästa text
< Föregående

Glitträ
Glitträ VIP