Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto privat


Vedspisens uppkomsts unikum

Brasan
pinnarna
Omtänksamt sprakande
brand, lika lågor
Trossen trotsar i lågorna;
I varandra vedspisens uppkomsts unikum…

Evighets.. plattornas rännor upp eldas
I strålars eld kokheta sakta puttrande
kokande grytor
som värmande in krypandet
inunder
kjolen
..närmande inrännorna…

…Runtom
uppöver inåt utkomstens flyktiga lågor
ut
…Genom murstocken landet…
Landet i skogens bo lugnande knusendes
ro

Copyright Glitträ




Bunden vers (Annat versmått) av Glitträ VIP
Läst 84 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2022-11-17 09:08



Bookmark and Share


  EssoBesso
Visuellt
2022-11-21

  Marita Ohlquist VIP
En fin text som får mig att tänka på min barndom.
2022-11-18

  Sparvögat VIP
Underbart värmande ord…
2022-11-17

  Glitträ VIP
Stekpanna bröd med ”fjällmese”. Wow
2022-11-17

    Lena Söderkvist VIP
Du får mig att längta till någon varm fäbod där man kan äta järnbröd med messmör. Himmel, så behagligt!
2022-11-17

    Sefarge VIP
Fin eloge till värmekällan!
Jaa elden som tagit så
Mången liv men även
givit värme o hjälpt
till skördar ur ask
-rika skogsbryn.
Därifrån många
Släktled sett
Dagens ljus
;)


2022-11-17
  > Nästa text
< Föregående

Glitträ
Glitträ VIP