Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


morfars kalender


när morfar gick bort
ärvde jag bl.a.
en av hans kalendrar

han hade som vana
att dagligen notera vädret
ingenting annat

inga utflykter eller resor
inga besök eller högtidsdagar
varken lokala eller världsliga händelser

nej, bara vädret;
temperatur, vind
sol, molnigt, regn etc.

just den kalendern
jag nu har i min ägo
är från 2001

en dag landade
mina uttråkade ögon
på ett historiskt datum detta år

jag log snart för mig själv
föga förvånad när jag läste
morfars stoiska handstil:

Tisdag, 11 september:
+ 12°.
Mulet,
regn.
(lite.)


©MagisterZ




Fri vers (Fri form) av MagisterZ
Läst 83 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-11-17 18:44



Bookmark and Share


  Jess1
Älskar det :D
2022-11-18

    ej medlem längre
Vilken berättelse!
2022-11-18
  > Nästa text
< Föregående

MagisterZ
MagisterZ