Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gryning

Jag utplånar sömnen som idé
stirrar in i håglösa gryningstimmen
längtar till bortglömda solar

Den som vakar känner nattens smärta
Den som vaknar blir en del av sömnen
Ännu en tid i tystnadens gemenskap
Ännu en tid innan tidningsmannen kommer

Låter tidningen falla mot hallgolvet
en frisk fläkt av kalla luftens kyla
ett brev om världens smärta
Barnen i Ukraina på mitt köksbord
Hus utan väggar
Kratrar med döda hästar

Jag utplånar sömnen som idé
återvänder till vakans mysterium
håller vakt i natt medan världen sover

 




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 82 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2022-11-18 05:43



Bookmark and Share


  Kajan VIP
En natt, flera nätter samlade i en högst läsvärd text. Så oerhört väl beskriven är natten, sömnlösheten och dess olika skepnader; samt gryningens blekhet .
2022-11-19

    Lena Staaf VIP
Fint skrivet om det svåra i tillvaron som tränger undan den läkande sömnen.
2022-11-18

  Den skrivande tysta
Vacker bild av verkligheten.
2022-11-18
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP