Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kupp lätt (hommage: Karl Gerhard)


Gardinerna är för och det är släckt i huse’,
alla tre står lydiga på rad,
när de lämnar över till en kuslig kuse
nycklarna till själva Rosenbad.

Den passar på när det känns opportunt
att lyfta zvansen så allting blir brunt.

Det är den ökända hästen från Troja
med Ebba Braun och med Ulf Kvisslingsson.
Och han, drasuten, är en papegoja
som imiterar så gott han har förstånn’.




Bunden vers (Rim) av Göran P Rödholm
Läst 95 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-11-18 12:56



Bookmark and Share


  mikael ejdemyr VIP
en skön drift samtida koryféer. Genren är inte så väl använd som den borde vara. Avled satiren som vapen i Sverige med Hasse & Tage, tro? Kupletten där i mitten är citatvänlig. Du borde samarbeta med musiker, revymakare, Henrik Dorsin.
2022-11-19
  > Nästa text
< Föregående

Göran P Rödholm
Göran P Rödholm