Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mannen på bilden fick 8 658 års fängelse

 Artikelförfattare :B?rbatul din imagine a primit 8.658 de ani de închisoare – StiriMedia

 

 

Objektets datum 18 november 2022 Inga kommentarer för Mannen på bilden fick 8 658 års fängelse Adnan Oktar, ledare för en religiös sekt i Turkiet, har dömts till 8 658 års fängelse för en rad anklagelser inklusive sexuella övergrepp, barnmisshandel och bedrägeri. Han anklagas också för att ha tvingat hundratals flickor och kvinnor, som han förvandlade till sexuellt utnyttjade slavar, att genomgå kosmetiska operationer utan narkos.

Adnan Oktar, 66, fängslades förra året på knappt 10 anklagelser, inklusive ledning av en kriminell organisation, inblandning i politiskt och militärt spionage, sexuella övergrepp mot minderåriga, våldtäkt, utpressning och tortyr.

Han dömdes ursprungligen till 1 075 års fängelse, som så småningom upphävdes. Sedan inleddes ytterligare en rättegång i hans namn och onsdagen den 16 november fick Oktar ett straff på 8 658 års fängelse, vilket är en åttafaldig ökning från det ursprungliga straffet. Fjorton av hans nära medarbetare fick också hårda fängelsestraff.

Oktar blev framträdande tack vare talkshowen han var värd för på sin egen TV-kanal, där han blandade islamiska religiösa debatter med apokalyptiska vandringar och attraktiva modeller som bar peruker och klänningar i bondage-stil.

Kvinnorna som associerades med honom var kända som "katter", och hans kult skröt omkring 160 medlemmar samtidigt. Antropologen Daniel Martin Varisco beskrev kulten, som predikade kreationism och konservativa värderingar, som en "sexuell Disney-version av islam", enligt Dailystar.

Många av kvinnorna som lämnade den religiösa kulten sa att de utsatts för sexuella övergrepp. Seda Isildar, som flydde från Oktars högsäkerhetsanläggning i Turkiet till Kanada, berättade tidigare för Sunday Times hur hon lockades in i sekten och tvingades göra en näsoperation utan bedövning.




Övriga genrer av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 64 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-11-18 15:38



Bookmark and Share


  Koloristen
Oktar talade om sådant som var "politiskt känsligt", därav drevet.
2022-11-18
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP