Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Av.Saknad [ Hel ]

 

 

 

Jag är den 3huvade
Hyndan

Din trånande vän
Som sången ifrån underjorden


Alla hemliga kojor bäddade i mödomsrosa 
Där vi växte oss
förädlade

Fingrande Mellan
Barn-dom och vuxen-het

Och den bleka blygheten som
Sköljdes ner


mellan fästpunkterna balanserandes på lina


Långsamt


Så farligt nära                                 går jag ner

 

klösande naglar
och det sälta
Vår essäns ,


Läkande


Rev vi upp nästa sår
Och kröp stärkta ut

Smutsiga och smäktande
Med sneda leenden


Synd
i Dina ögons skära

 

Himlen som bar alla
[svävade]
klänningar som blommade i natten

Det var Före min tid
När vi klev
Tillsammans in i din

jag tror Fortfarande Att jag är på väg hem


Styckvis blir jag Hel




Fri vers av Skatflickan VIP
Läst 124 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-11-18 15:50



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Laddningen mellan textens två motpoler bär texten; som i sig känns som den balansakt initiationsriterna till en vuxenhet kan innebära. Ytan bryts av något både skrämmande och lockande . Komplicerad text på ett bra sätt; den ger inget om man bara ögnar igenom
2022-11-20

  Emanuel Sigridsson VIP
En text som orienterar sig fram i könets mörker. Det kanske inte går att skriva Dante etage för etage, men väl Yggdrasil längs samma tanke. På grund av titel och det synnerligen stilistiska slutet är en dödsmässa inte så långsökt.
2022-11-20
  > Nästa text
< Föregående

Skatflickan
Skatflickan VIP