Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När Sten stenåldersman, superhjälte av misstag dök upp...

Orden studsar, tumlar, rumlar runt om kring.
"Hallå, jag hinner inte med!
Berätta saktare, jag fattar ingenting"
Rör i kaffet med min tesked.
Dricker en slurk,
"Vem där, vän eller skurk?"
En liten gubbe i handen en liten stenyxa,
och hans byxa
den är av getaskinn
och en tröja av ylle,
när han tittar in.
"Halloj"
Vem är du?"
"Jag är Sten Superhjälte, ser du...
av misstag. Jag gillar att ha skoj".
"Men du ser ju ut att vara en stenåldersman",
säger jag och granskar han.
"Jag vill inte vara ohövlig eller så,
men vad är det för byxor du har på?"
"De är varma rätt och slätt, sköna på nåt sätt."

Ja, så kan det vara när en ny sagofigur dyker upp.
Ibland gör den helt enkelt en sagokupp.
Det kan ta ett tag, men så en dag,
hm, ibland tar det oändligt många dar,
men ntill sist är sagan berättad och klar.




Bunden vers (Rim) av Qvinn n'Lion
Läst 81 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-11-18 17:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Qvinn n'Lion
Qvinn n'Lion