Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett förslag

Kan vi inte försöka komma fram till

hur det är att var människa?

Inte människa i allmänhet

utan människa för just dig och mig


Hur jag som nyss var så glad
när jag hittade den där varma vinterjackan
och såg fram emot att sätta mig i bilen
för att parkera den i garaget
plötsligt kom att tänka på telefonen
och undrade var den fanns
blev sittande på sängen
där jag såg att den hade dött
och inte gick att ladda mer
kom att tänka på min egen död
och att det är så kort tid kvar att leva
så det gäller att fånga det verkliga
det som berör på djupet och gör mig glad


Så jag tänkte på kören och
hur vi kunde famna allt det där stora i en sång
tills jag förstod att det egentligen är en dikt
eller ett förslag om att det där med att vara människa
är så undflyende att det går bara att få syn på
medan vi är på väg någon annanstans
och det som vi kallar liv blir osynligt för oss
utan i de där korta ögonblicken
då vi sitter med skorna på
och vinterjackan vid köksbordet
och försöker formulera ett förslag...




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 101 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2022-11-19 01:01



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
En fin påminnelse om att ta vara på och njuta av tiden som är.
2022-11-21

    Lena Staaf VIP
Fina tankar - att stanna upp, fånga ett ögonblick av tillvaron, är det inte just det som är livet? Som är en del i att vara människa.
2022-11-19

  Blomma-Stjärna VIP
filosofiskt poetisk - gillar!
2022-11-19

    ej medlem längre
"så det gäller att fånga det verkliga
det som berör på djupet och gör mig glad"

ja, fint sagt. jag fick en själ till mig (.....tog några öl) som jag frågade: "varför ska man göra poesi?" den svarade: "to make people happy". om du kan skriva så du gör både dig själv och andra glad? skriv för ditt hjärtas lust, skriv i sinnet också, så en dag när du dör kommer du skriva in i oändligheten...
2022-11-19
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP